Mango Lassi -आम की लस्सी

Mango Lassi -आम की लस्सी 


Ingredients(For 2 glasses): 1 cup Mango pulp - १ कप आम का पल्प और रस 1 cup curd (Jogurt) - १ कप दही 1/2 cup Milk or adjust as per the thickness of lassi - १/२ कप मिल्क और आप अपने हिसाब से डालिये 1-2 tbsp. Cardamom powder- १-२ चम्मच इलाइची पाउडर Method: -- Mix mango pulp, yoghurt and cardamom powder in a vessel.
(एक बर्तन में आम का पल्प. दही और इलाइची पाउडर ले और अच्छे से मिक्स करे। ) -- Mix them well and add milk step by step until it reaches the desired consistency.
(अच्छे से मिल जाने के बाद उसमे थोड़ा थोड़ा करके आपकी मनपसंद का गाढ़ा होने तक दूध डालिये) --Taste it if it is sour in taste then add sugar and adjust the taste.
(अब एक बार चख ले अगर स्वाद खट्टा है तो थोड़ी शक्कर डाले। ) Normally lassi is a bit sour in taste. (सामान्यतः लस्सी थोड़ी खट्टी होती है। ) -- Serve in glass by doing garnishing of dry fruits of your choice. (अब एक ग्लास में निकाल कर उसे आपके मनपसंद के ड्राई फ्रूट्स डाल कर पिरसे। )

Mango Pulp
Curd (Jogurt)



Milk

Cardamom Powder

Now add Mango pulp, curd and cardamom powder and mix them well.

Now add Milk as needed and keep mixing.

Your mango lassi is ready to serve.
Garnish with your favourite dry fruits and serve.

Thank you very much for being here.

Love, 
Ankit.

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